SiRes ZorgUitleg Medido

Inleiding:

De medicijndispenser Medido van Philips is een handig hulpmiddel bij het niet vergeten van medicatie. Elke week wordt de Medido gevuld met medicijnen. Dit kan gedaan worden door mantelzorger of door zorgmedewerker. De medido geeft een herinnering wanneer het tijd is de medicatie in te nemen. Als de client hierop reageert, komt de medicatie geopend uit de dispenser rollen en kan de klant ze meteen innemen. Reageert de client niet? Dan gaat er een melding naar de mantelzorger of zorgmedewerker, die contact opneemt om na te vragen wat er aan de hand is.

Wanneer het voor u lastiger wordt en u verschillende momenten op de dag medicatie moet innemen kan de Medido een oplossing zijn om u te helpen herinneren om uw medicatie op het juiste moment in te nemen.

Wat is een Medido?

De Medido is een apparaat waarin een zogenaamde baxterrol met medicatie kan worden geplaatst. Het apparaat is door middel van een soort chip verbonden met een database. Deze database registreert de medicatie-uitname en kan op afstand door de zorgverlener worden bekeken. De Medido werkt op stroom. Bij stroomuitval neemt een batterij de stroomtoevoer (tijdelijk) over

Wat levert de Medido op?

Door inzet van de Medido kunt u zelfstandig uw juiste medicatie op de juiste tijden innemen. Daarvoor hoeft u geen zorgmedewerker meer te ontvangen. Omdat de Medido de medicijnen op het juiste tijdstip aanreikt en u eenvoudig de medicijnen op het goede moment kunt innemen, kan dit uw gezondheid, vertrouwen en medicatie therapie bevorderen . Veel mensen voelen zich hierdoor beter. Ook zorgt de Medido ervoor dat u de zakjes eenvoudig kunt openen. Dit doordat er een deel van het zakje word ingeknipt. SiRes Zorg is voorstander van dat u zelf de regie houdt en dat u daar waar mogelijk zelfredzaam in bent en blijft.

Natuurlijk met behoud van kwalitatief goede en verantwoorde zorg. Inzet van de Medido sluit daar goed bij aan.

Hoe werkt het in de praktijk?

Op recept van de huisarts zorgt de apotheker voor de baxterrol met de benodigde medicatie. De apotheker levert deze bij u af. Deze rol wordt door de medewerker van de zorg in de Medido geplaatst. Het medicatieschema wordt via de apotheek op afstand digitaal doorgestuurd naar de Medido. Deze reikt vervolgens op de ingestelde tijden de juiste medicijnen aan. Op het moment van uitgifte wordt een piepsignaal afgegeven, dat aangeeft dat er medicijnen moeten worden ingenomen. Wanneer u op de knop drukt, reikt het apparaat het juiste zakje aan. Het zakje wordt door de Medido alvast geopend.

Wat als u niet reageert?

Mocht u, na herhalingen van het alarm, niet op de knop drukken en de medicatie niet uitnemen, dan gaat er automatisch een bericht naar de Klantenservice. Die neemt telefonisch contact met u op om erop te attenderen dat de medicijnen ingenomen moeten worden. Als er geen telefonisch contact kan worden gelegd, wordt het zorgteam ingeschakeld en komt er een zorgmedewerker naar u toe om u alsnog te herinneren aan uw medicatiemoment.

Wat als u van huis gaat?

Als u een dagje op stap gaat, kunnen de medicijnen voor die dag eenvoudig vooraf worden uitgenomen uit de Medido. Als u een paar dagen weggaat, kan de hele Medido worden meegenomen.

Wat als er een storing is?

Bij een storing word het zorgteam bericht. Een zorgmedewerker die op dit moment dienst heeft komt kijken hoe de storing te verhelpen is. Mocht zij hier niet uitkomen kan de klantenservice worden bericht of gebeld door de zorgmedewerker. Zij kunnen dan samen een oplossing zoeken voor het probleem.